Prezumtia de nevinovatie (art. 6 CEDO in procedura contraventionala)

: Sep 04, 2011
Sent On: Sep 04, 2011

Stimate domn, Stimata doamna,
Primiti acest e-mail in calitate de abonat la Newsletterul JurisClasor CEDO.

Acesta este ultimul articol acceptat spre publicare în cuprinsul revistei JurisClasor CEDO, numarul lunii Septembrie 2011:

 

Controversa aplicabilităţii art. 6 CEDO în materia contravenţiilor rutiere tranşată în decizia de inadmisibilitate din cauza Ioan Pop împotriva României

JurisClasor CEDO - Septembrie 2011, 03

Amenda aplicată în temeiul O.U.G. nr. 195/2002 şi suspendarea dreptului de a conduce se includ în sfera acuzaţiei în materie penală.

Scopul pur punitiv al amenzii aplicabile, precum și caracterul general al normei de incriminare, au fost cele două elemente determinante care au permis Curții să aprecieze că în cauză sunt aplicabile garanțiile specifice materiei penale.

Curtea nu înlătură prezumţia de legalitate a procesului-verbal din procedura contravenţională română, ci impune echilibrul ce trebuie să existe între prezumția de nevinovăție specifică materiei și prezumția de legalitate și validitate a procesului-verbal de contravenție.

 

 

Revista "JurisClasor CEDO" reprezintă o publicaţie serială (lunară), în format exclusiv online, înregistrată la Biblioteca Naţională a României cu descrierea JurisClasor CEDO (ONLINE ISSN 2247 – 6911, ISSN-L 2247 – 6911)

Arhivă numere anterioare